MEDLEARN SÖKER UTBILDNINGSCHEF TILL KUNGSBACKA

MedLearn är Sveriges största utbildningsföretag inom vård och omsorg. Vi erbjuder kommunal vuxenutbildning, arbetsmarknadsutbildning, yrkeshögskola och kompetensutvecklingsuppdrag. Våra kunder är kommuner, arbetsförmedlingen och privata och offentliga vårdgivare. Vi finns över hela landet och har ca 170 anställda och utbildar 4000 personer om året. MedLearn är en del av utbildningskoncernen Anthon B Nilsen Utbildning AB ( www.abnu.se ) som i sin tur ägs av den norska utbildningskoncernen Anthon B Nilsen Utdanning A/S ( www.abnu.no ). I koncernen ingår totalt 15 skolor med verksamhet inom vuxenutbildning på olika nivåer, arbetsmarknadsutbildningar, högskoleutbildningar och internationella utbildningar. Varje år studerar över 40 000 elever vid någon av koncernens utbildningar. Hela koncernen ägs till hälften av den allmännyttiga stiftelsen Reidar og Gunnar Holsts Legat MedLearn och Anthon B Nilsen koncernen bedriver utbildning med långsiktighet, samhällsansvar och kvalité i fokus.

Till vår vuxenutbildningsverksamhet i Kungsbacka söker vi nu en utbildningschef. Vi erbjuder en spännande tjänst i ett utbildningsföretag med högt utvecklingstempo och långsiktiga ägare. Vi ser fram emot att presentera oss ytterligare under processen, varmt välkommen med din ansökan.

Tjänsten

Som utbildningschef på Medlearn har du ett varierande och ansvarsfyllt arbete. Du kommer att ansvara för enhetens uppdrag inom kommunal vuxenutbildning och arbetsmarknadsutbildning samt för företagets nationella distansutbildningscenter vilket är förlagt till verksamheten i Kungsbacka. Du kommer att ansvara för att planera och leda verksamheten utefter gällande avtal samt för det pedagogiska arbetet. Du tar fram och uppdaterar lokala arbetsplaner, ser till att utbildnings och kursstarter sker i enlighet med gällande rutiner samt ser till att avtalen med våra kunder följs på bästa sätt. Du har en fortlöpande kontakt med befintliga och nya uppdragsgivare och trivs därmed i en nätverkande roll. Du ansvarar vidare för de lokaler verksamheten bedrivs i samt för rekrytering och bemanning av desamma. I din roll kommer du att ha personalansvar för lärare.

Du kommer att samverka med övriga utbildningschefer inom företaget och ingå i företagets ledningsgrupp Götaland. I din roll kommer du att rapportera till Verksamhetschef Götaland.

 

Erfarenhet och egenskaper

Du har flera års erfarenhet som ledare inom vuxenutbildningen i kommunal eller i privat regi, gärna med bakgrund inom läraryrket. Har du genomgått eller påbörjat rektorsutbildning ser vi det som meriterande. Vidare har du erfarenhet, och framförallt ett stort intresse av, att arbeta med modern pedagogik där det digitala är en viktig och naturlig del och du har också erfarenhet av systematiskt kvalitetsarbete samt budgetarbete. Erfarenhet av vård och omsorgssektorn är meriterande.

Som person är du en naturlig ledare som inger förtroende, tar ansvar och har ett stort människointresse. Du har också ett brinnande intresse för utbildning och du värdesätter den samhällsnytta vuxenutbildningen kan göra. Du är strukturerad och en god organisatör och trivs i en verksamhet som kontinuerligt utvecklas och förändras.

Du är välkommen med din ansökan snarast, dock senast 2015-07-10. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten är tillsvidare med start i början av september.

Vid frågor kring tjänsten vänligen kontakta vuxenutbildningschef Per Andersson, tel. 070-797 61 58 eller verksamhetschef Götaland Marcus Lindborg 076-391 80 17.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan