Medlearn söker en specialpedagog

Medlearn tillhandahåller kompetens och arbetskraft inom den livsviktiga sektorn hälsa, vård och omsorg. Medlearn är en av landets ledande utbildningsaktörer inom området. Varje år får tusentals studerande utbildning på olika nivåer inom kommunal vuxenutbildning, arbetsmarknadsutbildning, yrkeshögskola och som kompetensutveckling. Medlearn är en del av Irisgruppen som är en av Sveriges ledande aktörer för effektiv utbildning och stödinsatser för vuxna. Irisgruppen, som består av verksamheterna Iris och Medlearn, har en omsättning på cirka 400 MSEK och drygt 500 anställda på 70 orter runtom i Sverige. Visionen är att genom våra insatser där varje individ når sin fulla potential skapa ett bättre samhälle med minskad arbetslöshet och ökad integration. Läs mer på www.medlearn.se och www.irisgruppen.se. Medlearn erbjuder kunskap som förändrar liv. Vi verkar för samhällsnytta, har starka värderingar och ett tydligt fokus på kvalitet. Medlearn stärker nu sin position som komplett leverantör av utbildningar inom området med expansion inom yrkeshögskolan


Vill du vara med och bidra till att människor når sin fulla potential? Medlearn söker en specialpedagog till vuxenutbildning!

Om oss 
Medlearn erbjuder grundläggande och gymnasiala vuxenutbildningar och vårt mål är att skapa de bästa förutsättningarna för våra elever inför deras nästa steg i livet. Vi levererar hög kvalitet, flexibilitet och individanpassning. Vi söker nu dig som vill göra det möjligt för våra studerande att komma vidare i sina liv. De har alla tagit ett stort steg för att komma ut på arbetsmarknaden i och med att de vänt sig till oss för att få bästa utbildningen, på vägen kan de behöva stöttning. Du kommer vara en person som gör skillnad på riktigt, som kan bidra till att fler personer kommer ut i arbete. 

Dina arbetsuppgifter  
Brinner du för att stötta människor för att de ska nå sina mål? Är det viktigt för dig hjälpa till för alla människors rätt till likvärdig utbildning? Då är detta tjänsten för dig!  Vi söker en specialpedagog till vår verksamhet i Stockholmsområdet. I jobbet kommer du samverka med elever, lärare, rektorer, apl-samordnare, administratörer och övriga SYV. Allt för att på bästa sätt få våra elever att komma ut i arbetslivet eller till vidare studier. I dagsläget har vi 2 skolor i Stockholmsområdet som behöver varierande mängd service. Din tjänst kommer att utgå ifrån vår skola i Flemingsberg, och en dag per vecka behövs du i vår skola i Täby. Vi erbjuder digital vägledning för båda skolenheter dagligen.

  Arbetsuppgifterna inbegriper bland annat: 
 
- Utföra pedagogiska bedömningar och analysera lärsituationer 
- Bedöma behov av stöd och anpassning samt utprovning av kompensatoriska hjälpmedel 
- Handledning av lärare på respektive utbildning samt handledning av Iris egna pedagoger  
- Pedagogiskt stöd till enskilda elever 
- Pedagogisk dokumentation och övrig administration kopplad till uppdraget 
 
Din profil  
Vi söker dig som är utbildad specialpedagog med slutförd examen. Det är meriterande om du har en studie- och yrkesvägledarexamen. Det är också meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med liknande uppdrag samt erfarenhet av arbete med kognitiva hjälpmedel. Vidare bör du ha kunskap om hur funktionsnedsättningar påverkar inlärningssituationer och vilket stöd som behövs i dessa situationer. Som person är du självgående och strukturerad, vilket innebär att du har förmåga att prioritera bland arbetsuppgifter och att hålla uppsatta tidsramar. Du är även flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter samt har god samarbetsförmåga. Vidare har du god förmåga att motivera andra och driva verksamheten utifrån affärsmässiga mål. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten. 
 

Vårt erbjudande 
Vi erbjuder en tjänst inom en ledande utbildningskoncern där vi arbetar över bolagsgränserna för att utbyta kunskap och driva utvecklingen framåt. Tillsammans skapar vi en lärande organisation som ständigt ökar sin totala kompetens. Du kommer få vara del av ett glatt arbetslag där vi värnar om arbetsglädje. Du kommer att få arbeta i en dynamisk miljö där du får möjlighet att utvecklas tillsammans med kompetenta kollegor. 


Övrig information
-Tjänsten är en tillsvidaretjänst på deltid men möjlighet till heltidsarbete finns. Det är meriterande om du har en studie- och yrkesvägledarexamen för att möjliggöra detta.
-Tillträde sker 2020-08-10 eller enligt överenskommelse.
-Ansök senast 2020-07-06. Urval sker löpande och vi ser därför gärna att du skickar in din ansökan så snart som möjligt. 

-Vid frågor kring tjänsten vänligen kontakta rekryterande chef Sirpa Piirainen på sirpa.piirainen@medlearn.se. Vid frågor kring rekryteringsprocessen kontakta HR-avdelningen på iris.rekrytering@iris.se. 
  
Varmt välkommen med din ansökan!

Ansökan